vrijdag 8 september 2017

Het regent

Al de hele dag. Geen nood, want ook zo'n dag heeft positieve kanten. Na lange tijd heb ik weer mijn regenpak en laarzen moeten aantrekken. Mijn fraaie zuidwester kon ik niet zo vlug vinden. Dus dan maar de capuchon over de bol getrokken. Zo'n zuidwester houdt niet alleen mijn nek droog, maar ook mijn brillenglazen. Ik heb met die muts ook beter zicht naar links en rechts. Met de capuchon zie ik dan de binnenkanten.
Ik heb niet zoveel moeite met regen. Ik heb in weer en wind op de motor gereden en fruit geplukt. Dus ik ben wel wat gewend. Het regenpak kan ik na thuiskomst onder de overkapping ophangen om uit te druipen en te drogen. Zo blijft het binnen mooi droog.
Afgezien van het uitlaten van Fenna, heb ik ook nog een boodschap gedaan. In het pak en op de fiets. Het was opvallend stil in de anders zo drukke supermarkt. Heerlijk!
Een voordeel is ook dat ik met weinig moeite de resten van duizenden vliegjes van de voorruit, de zijspiegels, het front en bumpers kan verwijderen. Dus staat deze slimme oude gek in de regen vlug de boel schoon te vegen. Een karweitje van nog geen drie minuten, waar ik normaal vele malen langer mee bezig ben. Dankzij de voorwas die regen heet.
Geen Rain van Dickyey Betts, maar een ander oudje van hem :