vrijdag 22 september 2017

Noord Korea

Als Trump spreekt over de totale vernietiging van Noord Korea, ga ik er vooralsnog vanuit, dat het op militair gebied zal zijn. Ik bedoel, de bevolking van dat land zal liever kiezen voor vrede en welvaart. Iemand hield mij voor dat veel mensen klakkeloos achter zo'n leider of regering aanhollen. Ze nemen zelfs de wapens op om ten strijde te trekken. Dat is zo. Zulk dom volk dat nauwelijks wenst na te denken is er ook. Maar dat is slechts een deel. Hoop ik. Er zijn er ook die daarvoor kiezen uit levensbehoud en/of vanwege het geld en daarmee het brood op de plank. Moet ik hen dat kwalijk nemen? Nee.
Ten tijde van de crisis in de vorige eeuw (jaren 30) zijn veel landgenoten in Duitsland gaan werken. Ook om aan geld te komen. Van een wereldoorlog wist nog niemand. Toen de oorlog uitbrak werden ze (gedwongen) ingezet voor die oorlog. Na de oorlog werden ze als verraders behandeld. Niet correct, wat mij betreft. Het waren ooit gastarbeiders en daarna dwangarbeiders.
Ik hoop dat men zich gaat beperken tot het onderscheppen van de Noord Koreaanse raketten. En daarna dan weer zien hoe de kleine dikzak daarop gaat reageren. Ik vraag me soms af waarom het hebben van atoomwapens en testen ervan sec voorbehouden is aan de grote mogendheden. India, Pakistan en Israël hebben trouwens ook die wapens. Omdat Israël ze heeft wil Iran ook atoomwapens. Logisch. Wij hebben ook atoomwapens. Ze liggen in Noord Brabant en zijn van Amerika. Weg ermee! Wat dat betreft hebben we geen recht van spreken ten aanzien van Noord Korea. De westerse atoomwapens hebben de meeste slachtoffers geëist en het milieu verpest.
Om die reden geef ik geen geld voor arme mensen in landen met atoomwapens. Als ik dat zou doen, geef ik in feite hun overheden financiële ruimte om nog meer wapens te fabriceren / kopen.