zaterdag 16 september 2017

Plunderen

Het verbaasd mij telkens weer, dat er mensen zijn die misbruik maken van nota bene rampen en/of ongelukken. Zoals nu tijdens de natuurrampen in Amerika en de Cariben. Het feit dat het voornamelijk donkere mensen zijn die plunderen, komt omdat het daar zo warm is. Ik zag een stukje nieuws, waarin zo'n iemand zegt dat zijn huis vernield is en dat ie honger heeft. Dat hij daarom net met een enorme flatscreen tv (nog in de doos) een winkel uitkomt lopen, begrijp ik niet. Sommigen praten dit soort diefstal goed, door te zeggen dat de dieven arm zijn. Dus wie arm is mag stelen? Lijkenpikkers zijn het in mijn optiek. Gelukkig zijn er ook armen die er een andere mentaliteit op na houden.
Niet alleen tijdens rampen, ook een verkeersongeluk kan voor sommige mensen aanleiding zijn om het slachtoffer te beroven. Ik vlak de politie daarbij ook niet uit. Helaas heb ik dat van zeer dichtbij meegemaakt. Als ik de plunderingen zie, heb ik geen moeite met het beleid dat politie op plunderaars mag schieten. Met boeven vangt men immers boeven.
Anders is het wanneer arme mensen levensmiddelen meenemen zonder te betalen. Van dichtbij heb ik gezien dat arme mensen stiekem broden stalen uit manden die bij een supermarkt 's avonds laat buiten stonden. In die manden lagen overschotten aan broden van die dag. Volgens de bedrijfsleider gingen die naar de varkens. In zo'n geval hebben armen bij mij voorrang en groen licht om van die overschotten wat mee te nemen.