woensdag 20 september 2017

Volop energie


Volgens Fenna, zelf versta ik namelijk geen hondentaal, roept het hondje dat ie eens een keer zijn energie kwijt wil. Dat het een keer echt mag gaan rennen en dollen. Het mag hooguit 5 minuten in de tuin om te poepen en te pissen. Daarna moet ie naar binnen, anders keft ie de hele buurt chagrijnig. Dat arme beestje staat bol van de energie, wat zich uit in gefrustreerd gedrag. Het rent als een gek keffend langs de omheining. En dat vijf minuten lang. Of korter. Daarna moet ie de rest van de dag nicotine happen. Maar er is hoop.
Vanmorgen hoorde ik een pleidooi waarin men mensen die dieren mishandelen harder wil aanpakken : hoge boetes, gevangenisstraf en een verbod op het houden van huisdieren. Het zou een mooie oplossing zijn.
Laatst sprak ik iemand die zich beklaagde over zijn hond. De hond vreet zijn huisraad en kleding op, als ie alleen is. Toen ik reageerde met "Dat is frustratie omdat ie zijn energie niet kwijt kan", zei de man dat ie elke dag wel een uur met hem wandelde. "Haha! Wandelen? Dat is toch niets! Dat beest moet minstens een halfuur rennen! Elke dag en tussendoor uitgelaten worden", reageerde ik. Ik bedoel, dat moet elke hondeneigenaar van dat soort energieke honden toch weten?
Toen ik dat gezegd had, keek meneer nogal boos. Ik zei maar verder niets, want hij drinkt nogal veel.