woensdag 13 september 2017

Naar verwachting

Zoals ik eerder voorspelde heeft meneer Erdogan bij Poetin aangeklopt. Turkije heeft een Russisch raketsysteem gekocht. Een interessante ontwikkeling : een Navo land dat op militair gebied zaken doet met nota bene Rusland. Ik begrijp Erdogan best wel. Hij wil laten zien, dat zijn Turkije ook zonder EU kan voortbestaan en.... dat je als lid lak kunt hebben aan je Navo club i.c. Amerika. Zo zouden ook EU landen lak kunnen hebben aan de EU club. Stel dat Polen en/of Hongarije toch maar gaan samenwerken met Rusland? Wat zou de EU dan gaan doen? Polen wil miljarden van Duitsland als schadeloosstelling voor het leed door de Nazi's aangericht. Duitsland wil daar niet op ingaan.
Ik vraag me af wat er gaat gebeuren indien Turkije in oorlog raakt met een ander land. Ik heb het lidmaatschap van de Navo en eventueel de EU altijd al als ongewenst beschouwd. Turkije is een heel ander land, dat weinig aansluit bij de westerse cultuur.
Zoals ook verwacht is Frank de Boer weggestuurd als trainer bij Christal Palace. Er zijn uit zijn generatie voetballers weinig echte coaches voortgekomen. Veel goede trainers waren minder bekend als voetballer. Maar ze hadden blijkbaar meer potentie voor het trainersvak dan menig andere bekende voetballer.
Hoe lang blijft ons land nog als een mak schaap achter Angela Merkel aansjokken? Het lijkt erg veel op een nieuwe Befehl ist Befehl periode met Merkel als wolf in schaapskleren. Wie bekend is met de de belangrijkste uitgangspunten voor het Derde Rijk, zal veel overeenkomsten zien. Let wel, Merkel is van origine een Oost Duitse aanhanger van het communisme. Komt het Vierde Rijk eraan?