zondag 10 september 2017

Sportweekend

Ik heb genoten van de MotoGp. Die tak van sport blijft mij fascineren. In San Marino regende het, wat een extra dimensie gaf aan de wedstrijden daar. Niet iedereen kwam over de finish. Niet alleen vanwege de regen, maar ook door pech. Veel respect voor de coureur die rennend naast zijn bike toch de finish haalde.
In de Bundesliga genoot ik weer van Hoffenheim, dat het rijke Bayer München met 2-0 versloeg. Knap werk!
In de samenvattingen van de wedstrijden in de Premier League zag ik het Everton van Ronald Koeman van het bezoekende Chelsea verliezen. De verdediging van Everton mag nog beter zijn best gaan doen. Het vertrek van spits Lukaku naar Man United is een forse aderlating.
Trainer De Boer verloor wederom. Zijn Crystal Palace heeft nog steeds geen punten. Zal De Boer komende week nog trainer zijn? Zoals eerder gezegd ben ik nooit onder de indruk geweest van De Boer als trainer. Er zijn meer bekende voormalige voetballers, voor wie het trainerschap te hoog gegrepen is. Daarom begrijp ik de KNVB niet, wanneer men bekende voetballers zo gemakkelijk aan een trainerslicentie wil helpen. Zelfs het bekende trio Van Basten, Gullit en Rijkaard zijn geen toptrainers geworden. De rol van Van der Sar bij Ajax is net als zijn leeftijdgenoten (o.a. Bergkamp en Overmars) erg dubieus. Een goede voetballer is nog geen goede directeur. Je mag goed zijn in je vak, maar management is iets heel anders. Daarom gaan veel zzp'ers failliet.
Ik heb vanwege mijn werk menige directie mogen adviseren. Als ik het niveau van die mannen vergelijk met dat van de voormalige voetballers, schrik ik. Vooral omdat er erg veel geld in die sport omgaat. Over geld gesproken : wel vreemd om niet te zeggen onacceptabel, dat in die miljoenenomgeving, wij als belastingbetalers moeten dokken voor politie-inzet tijdens wedstrijden. Laat de voetbalwereld met al dat geld die kosten maar zelf betalen.