dinsdag 26 september 2017

Draadje los

Soms is het fijn een dagje niets te doen. Lekker wat rondlummelen, meer niet. Alsof er ergens een draadje los is geschoten in mijn hoofd. Heerlijk! Maar ja, met die gedacht schoot opeens door mijn hoofd, dat ik bij iemand een lamp in het toilet zou komen nakijken. Dat had ik gisteren willen doen, maar dat ben ik dus vergeten.
Omdat meneer nogal lang uitslaapt, had hij verzocht of ik 's middags wilde komen. En dus ging ik vanmiddag met een schroevendraaier annex  spanningszoeker op pad. Meneer was thuis. Omdat hij slecht ter been is durfde hij niet in het kleinste kamertje op een huishoudtrapje te klimmen. Ik nog wel. Voor alle zekerheid liet ik het deksel op het toilet neer en haalde hij in de meterkast de spanning van het circuit af. Het laatste om te voorkomen dat in Dronten en omgeving een grap de ronde gaat doen : het is zwart en het hangt aan het plafond. Wimmie!!! Haha!
Toen ik de bol verwijderd had, zag ik dat er geen lamp in de fitting zat, dus zette ik maar even mijn spanningszoeker in. Die zei geen spanning te vinden op de draden. Ik geloofde hem, ondanks de teskt made in China op het handvat.  Nadat ik het armatuur had losgeschroefd, zag ik de boosdoener : hij is zwart en het hangt los. Een schakeldraad! Ik blijf het een rare kwestie vinden, dat draden die aan een fitting zitten geschroefd en waar verder niemand met zijn tengels aanzit, toch losschieten. Duistere krachten? Of maken de geuren uit de toiletpot e.e.a. los?
Ik heb de draad weer vastgezet en gelijk de andere gecontroleerd. Meneer haalde intussen een lamp. Vervolgens heb ik er de nieuwe lamp in geplaatst. Daarna mocht meneer de knop in de meterkast weer omzetten. Omdat meneer kerkelijk opgevoed is, riep ik : "Er zij licht!", toen de lamp aanging. Ik hoorde hem bij de meterkast lachen. Meneer was nog gelukkiger toen hij de lamp volop zag branden. "Koffie?", vroeg hij vrolijk. Toen ging er bij mij plots een lampje branden. Hij heeft geen cafeïne vrije koffie, dus was het antwoord : "Neen, dank je. Anders blijf ik erg lang wakker."