zaterdag 9 september 2017

Wateroverlast

In een landje als het onze kan ik me goed voorstellen, dat hier soms sprake is van wateroverlast. Het is hier pompen of verzuipen. Aan de andere kant komt het mij nogal dom over, wanneer mensen tijdens de zomermaanden zich beklagen over de droogte. Het wordt dan zelfs afgeraden om de plantjes of gazons van water te voorzien of de auto te wassen! Oké, het is drinkwater. Maar hoe staat het met al dat gratis regenwater, waar we ogenschijnlijk enkel last van hebben?
Hier en daar staat de boel blank. Sommigen verwijten de lokale overheden dat ze de afwatering niet op orde hebben. Hier in het dorp staan ook plassen water te wachten op afvoer. Bepaalde afvoerputten zijn verstopt. Nu worden alle of bijna alle putten leeggezogen. Daar zullen veel putten bij zijn, waar geen actie voor nodig is. Zelfs niet preventief.
De reiniging zou een stuk effectiever kunnen zijn, indien putten die verstopt zijn gemarkeerd zouden worden. Een vlaggetje heeft geen zin. Misschien moet men een of meer mensen op een fiets een inventarisatie laten doen. Met een regenpak, een stel laarzen, pen en papier kom je een heel eind.