woensdag 13 september 2017

Nog een fotoalbum

Zoals je weet heb ik een aantal boekwerkjes gemaakt met behulp van het fotoalbumsysteem van de Hema. Het kwam voor dat ik, vanwege verzoeken, extra exemplaren wilde hebben. Dat was lange tijd geen enkel probleem. Gewoon het betreffende album /boekwerk laden en laten afdrukken.
Helaas is de Hema overgestapt op een andere leverancier. Gevolg is dat ik van de oude albums niet meer eenvoudig een extra exemplaar kan bestellen. Ook niet bij de toenmalige leverancier van de Hema, Albelli. Men heeft gedurende een zeer korte periode een overgangsregeling gekend. Maar ja, toen had ik nog geen verzoeken ontvangen voor een kopie van bepaalde albums.
Vanuit mijn optiek vind ik dat zowel de Hema als haar toenmalige leverancier niet bepaald klantgericht bezig zijn geweest.  Beide of een van beide hadden een voorziening moeten invoeren, die het mogelijk maakte om zo'n nabestelling alsnog te kunnen verwerken ongeacht de oorspronkelijke aanmaakdatum. Helaas ontbrak dat stukje commercieel of, zo je wilt, klantgericht inzicht en dus is er geen conversie mogelijk.
Ik ben bij de Hema gebleven en heb gemerkt dat hun nieuwe fotoalbumsoftware op een aantal punten in gebreke blijft. Ik vond het plezierig dat ik op één tabblad zowel kaders voor foto's als voor teksten kon aanklikken. Nu moet ik van tabblad wisselen. Blijkbaar verstaat men onder het woord invoegen niet hetzelfde als het om foto's dan wel tekst gaat. Vreemd.
Het is nu ook niet meer mogelijk een stukje tekst cursief of vet af te drukken. Of tussendoor een andere letterformaat of grootte te gebruiken. Bij gebruik van deze opmaakmogelijkheden wordt de hele tekst aangepast. Het is ook niet mogelijk om vanuit Word (me dunkt een veel gebruikte tekstverwerker) , teksten te kopiëren in de tekstkaders van het album. Ik heb de tekst namelijk keurig veiliggesteld, omdat ik dacht hem eenvoudig en snel weer te kunnen gebruiken. Niet dus.
Gevolg van al deze omissies is, dat ik zo'n album helemaal opnieuw moet gaan opbouwen. Goed voor regenachtige dagen. Dan ben ik toch al van de straat.