donderdag 21 september 2017

Afvalscheiden

geen zin / tijd om te legen, dus....
Wat een lekker weer is het vandaag! Da's nog eens vrolijk opstaan. Hoewel, dat doe ik toch al gewoonlijk. Als het regent of koud is, is dat voor mij geen reden om me nog eens om te draaien : Rise and shine!
Ik ben na het ochtendritueel naar de loods gegaan om daar wat metaal te scheiden. Ik heb vooraf links en rechts wat kliko's buiten gezet. Ik zag er twee die een afwijkende kleur hadden. Maar de inhoud was dezelfde : GFT. Toen ik in de middag terugkeerde, stonden die twee kliko's nog gevuld en wel langs de weg. De andere waren geleegd. Het formaat van de twee nog volle wijkt niet af van de overige. Maar ja, de kleur van de klikodeksels is niet bruin en dus worden ze niet geleegd. Niet dat het legen door een apparaat met een elektronisch oog geleegd wordt, hoor. Het is een meneer die op knopjes drukt. Leve de bureaucratie. Zoals ik al eerder schreef, is de ophaaldienst niet bepaald met het milieu bezig en enig toegevoegde waarde ontbreekt. Wie plastic in een grijze vuilniszak aanbiedt is ook de klos. Man, man, man. En dan maakt men zich druk over ons milieu? Erg ongeloofwaardig, om niet te zeggen kinderachtig.
Als ik zwerfvuil opruim, ben ik niet zo selectief bezig. En ik word er niet eens voor betaald. Ik trof soms ook tassen of zakken met afval aan bij verzamelpunten. Die leegde ik dan (flessen geheel op kleur!) keurig alsnog in de bak. Maar zoals gezegd, het is mooi weer vandaag. Het scheiden van het metaal was een leuk klusje.