donderdag 14 september 2017

Klimaat = geld

Het gaat flink tekeer daar in en rond Amerika. Orkanen richten veel schade aan. Ik heb met die mensen daar te doen. Het zal je maar overkomen, dergelijk natuurgeweld.
Natuurlijk duiken allerlei deskundigen op dit natuurverschijnsel. En natuurlijk komt het woord klimaatverandering weer naar voren. Ja, hè, hè, het klimaat verandert. Dat doet het al eeuwen. Kijk, ik kan een roetfilter in de uitlaat van onze camper laten plaatsen. Maar dat heeft geen zin als elders de boel in brand vliegt (de laatste tijd ook veel bosbranden), geknoeid wordt met gevaarlijke stoffen door de petrochemische industrie en men van mening blijft dat vliegtuigen niet vervuilen. Wat dacht je dat een nachtje vuurwerk aan vervuiling oplevert?
Ik las ergens dat sinds 1850 de staat Florida zo'n 120 keer orkanen op bezoek heeft gekregen. De laatste vier keren zijn volgens 'geleerden' veroorzaakt door de verandering van het klimaat. Het is maar net wat je geloven wilt. Maar ja, alles wat met het zogenaamd verbeteren van het klimaat te maken heeft levert veel geld op. Heel veel geld. Het zijn de financieel deskundigen c.q.graaiers, die ons van alles en nog wat willen aanpraten.