vrijdag 1 augustus 2014

Kindvrij restaurant

In Amerika is een restaurant dat de toegang voor kinderen verbiedt. Daar zijn nogal wat ouders boos over. We hebben zelf ook kinderen en zijn met hen ook in restaurants geweest toen ze nog klein waren.
Ik vind dat door de jaren heen de opvoeding alsmaar losser is geworden. Netjes aan tafel zitten eten en je dito gedragen is er niet meer bij. Kinderen rennen door de zaak, staan aan tafeltjes te zeuren, schreeuwen en huilen. Daar zit je dan tijdens je gezellig uitje samen. Sommige restaurants hebben speciale speelhoeken gemaakt in de zaak om de kids wat rustiger te krijgen. Alsof dat hun taak zou zijn en niet die van de ouders. Je kunt dan ent zo goed een maaltijd laten bezorgen in een crèche.  Sommige boze ouders zeggen : "Hoe moet ik nu mijn kind leren hoe het zich in een restaurant moet gedragen?" Nogal bekrompen, want gedrag moet in de basis universeel zijn. Dan heeft een kind de minste moeite om zich aan te passen. Dus ik begrijp deze restauranthouder best wel. En hij begrijpt een groot deel van zijn klanten gelukkig ook. En zoals vaker moeten de goeden onder de kwaden lijden. Het is niet anders.
Mocht je last hebben van andermans kinderen tijdens je bezoek aan een restaurant : geef ze gratis een espresso te drinken en een cavia mee. Leuk voor hun ouders.