donderdag 21 augustus 2014

Defensie camoufleert kans op kanker

1970 : Met PX 10 aan de slag...
In 2011 kwam de PX olie in het nieuws. De benzeen, tolueen en xyleen houdende stof zou kankerverwekkend zijn. Zelf heb ik ook met dat spul mijn wapens gedurende 18 maanden moeten onderhouden. Voor alle zekerheid heb ik me maar even gemeld, want ik vertrouw die ambtenaren en zogenaamde experts voor geen cent.
De laatsten beweren dat je van PX10 absoluut geen kanker kunt krijgen. Daar geloof ik niets van. Zelfs van yoghurt kan je kanker krijgen, als ik een onderzoek bij ratten mag geloven.  En laten we eerlijk zijn benz-een, tolu-een en xyl-een klinkt toch niet als winterp-een? Ik heb wel eens oude knalharde verfkwasten even in de tolueen gehangen. Ze werden als nieuw! Alleen : de vernis van de stelen was ook verdwenen. Dat spul lost alles op, behalve echte problemen.
Nu is de camouflageverf in het nieuws. Dat spul schijnt ook kankerverwekkend te zijn. Defensie weet hoegenaamd van niets, maar het effect was al 15 jaar geleden bekend. Weer zo'n typisch geval waarin de mensen in Den Haag hun kiezen op elkaar houden ten koste van hen, die zich voor ons land inzetten.
Toen ik overwoog om de luiken van het huisje in Beekbergen in camouflage kleuren te schilderen, ben ik nog via militaire dumpzaken achter die verf aan geweest. Gelukkig zonder resultaat.