zaterdag 16 augustus 2014

Nasi Goreng van Albert Heijn

Bij de AH verkoopt men 'Kruidige Nasi Goreng boemboe. Een kant en klaar kruidenmengsel om NG te maken. Als ik op de achterzijde de ingrediënten bekijk, dan knipper ik even met de ogen. Want als ik de ingrediënten die ik gebruik om NG te maken doorstreep, blijft een hele waslijst over.
Zo gebruik ik dus geen gemodificeerd maïszetmeel, geen azijnzuur, geen verdikkingsmiddel(guarpitmeel), geen suikerstroop of basterdsuiker, geen kaneel, geen koriander, geen gistextract, geen komijn, geen tarwe, geen tamarinde, geen conserveermiddel (al zal dat misschien wel in de spekreepjes zitten die ik gebruik) en geen antioxidant.
Ik gebruik ook nooit een nasi groentepakket. Gezien de ingrediënten die AH gebruikt, begrijp ik ook waarom nasi gemaakt met die boemboe mij niet smaakt.
De boemboe heeft voor mij een kerrie geur en doet me denken aan de Indiase curry. Ze is ook wat geel van kleur. Vergeleken met de boemboe die ik zelf vaak koop (overigens ook met veel ingrediënten die AH gebruikt), wijkt de boemboe van AH erg af wat smaak betreft. Misschien omdat er ook geen trassie in zit.
Nasi goreng is van oorsprong een gerecht dat van kliekjes van de vorige dag(en) wordt gemaakt. Daar kan inderdaad van alles inzitten.
Maar voor mij is de echte nasi vrij kaal voor wat betreft de ingrediënten. Dus geen groentepakket, maar altijd wat prei en soms stukjes paprika en wat strookjes kool.  Mijn NG is wat rood of wat bruin van kleur. Dat hangt af of ik tomatenpuree of ketjap als hoofdkleur kies.