woensdag 27 augustus 2014

Dakhaas

Ingezonden

"Dakhaas": wat een rare benaming eigenlijk voor een kat. Maar hoe noem je dan een eekhoorn op een (caravan)-dak? Jaren geleden stonden wij met onze caravan eens op een camping in Duitsland, pal tegenover een andere caravan die op dat moment onbewoond was. Althans, dat dacht ik want we zagen daar
geen mens. Ondanks dat het mooi weer was ging er niemand in of uit de caravan maar toch hoorde ik daarbinnen soms gestommel en bewogen de gordijntjes af en toe. Uiteindelijk ging ik maar eens poolshoogte nemen en tot mijn stomme verbazing zag ik door een aan flarden gescheurd gordijntje heen een grote oranje eekhoorn als in een circusact heen en weer springen. Het ene moment hing hij paniekerig aan de gordijnen en het volgende moment sprong het arme beest als een stuiterende tennisbal door de caravan heen en weer. Kopjes en schoteltjes lagen her en der verspreid over de vloer en een bos bloemen uit een omgevallen vaas hing slap over de rand van de tafel te bungelen. Al snel werd het mij duidelijk wat hier was gebeurd toen ik zag dat een van de dakluiken een klein eindje open stond. Groot genoeg voor een eekhoorn om de caravan binnen te komen maar er weer uit was eigenlijk onmogelijk. Een melding van dit voorval, bij de receptie van de camping, was voldoende om de eekhoorn de vrijheid terug te geven. Nog een geluk dat het geen steenmarter was want deze jongens zijn echt steengoed in het slopen van alles en nog wat; tot TV- en bougiekabels aan toe.
Maar Willem; ,,jou nemen ze niet te grazen nu je rookgasafvoer weer helemaal compleet is”. Dat is n.l. een “uitgang” en geen “ingang” voor allerlei ‘bosbengels’ en/of regenbuien.