vrijdag 29 augustus 2014

Niet naakt over straat

Als ik goed om me heen kijk, houden veel mensen nog de hand op de knip. Er wordt zo min mogelijk uitgegeven en velen blijven zitten waar ze zitten. Het aantal winkels dat failliet gaat stijgt nog steeds.
Om toch enigszins omzet te maken c.q. kosten te besparen, haalt men allerlei schurkenstreken uit. De witte boorden criminelen kennen hoogtijdagen. De consument wordt van alle kanten bedonderd en kaalgeplukt. Sommige ingrepen gaan dubbelop. Zoals bij de ziektekostenverzekering. De premies gaan weer omhoog en de dekking wordt weer minder. Tel daarbij de stijging van het eigen risico en zie : da's pad flink graaien! Niet alleen in de financiële wereld, ook in de zorg verdwijnen kapitalen. De betreffende specialisten en verzekeringsmaatschappijen varen er wel bij.
Zelf ben ik ook bezig om ons kostenniveau te verlagen. Ik ben alleen niet zo goed in het bedonderen van mensen. Nog even en ik mag niet eens meer naar de huisarts. Ik ben immers al uitgekleed, voordat ik in zijn wachtkamer arriveer. En je weet, je mag niet naakt over straat.