woensdag 13 augustus 2014

Ruzie met de printer

We beschikken over een tweetal HP Deskjet printers, F380. Zo'n apparaat heeft twee inktpatronen : zwart en kleuren. Het vervelende is, dat wanneer een van de inktpatronen leeg is, de printer niets meer doet. Oké, ik kan hem zo instellen dat ie alleen de zwarte inkt patroon gebruikt als ik iets via de computer afdruk. Maar het apparaat weigert kopietjes te maken en te scannen, vanwege in dit geval een lege kleurenpatroon. Dus ik kan het apparaat zelf niet dusdanig instellen, dat het alleen met een zwarte inktpatroon kan werken.
In ons geval wordt de kleurenpatroon nauwelijks gebruikt. Dus dat ding droogt op met een foutmelding en blokkade als gevolg. Er is dus wel inkt, maar wat opgedroogd.
De kleurenpatroon is nog vol en toch geeft de deskjet een foutmelding. Ik vond het zonde om een nieuwe patroon te kopen. Als ik de patroon geschud heb, dan is de foutmelding weg. Voor even. Na zoveel keer schudden bedacht ik me : ik moet de patroon laten schudden en/of trillen. Dus ik vroeg aan Sonja of we soms een apparaat in huis hebben dat trilt en schudt. Het bleef bij de wasmachine (nee, ook niets in het nachtkastje), maar om nu een wasje te draaien met op de wasmachine een met tape vastgemaakte patroon ging mij te ver. Fenna had ook gekund (aan de halsband), maar ze was net uitgelaten.
Toen dacht ik opeens aan mijn schuurmachine! Ik heb de patroon in diverse standjes (huh?) tegen dat schud- en trilapparaat gehouden en de machine een paar minuten laten draaien. Wat denk je? Inderdaad, de inkt is weer helemaal los en de printer doet ut nog steeds!