maandag 18 augustus 2014

Opmerkelijk nieuws

Helaas gebeuren geregeld ongelukken met kleine kinderen. Een kindje van twee jaar is van een balkon gevallen en ernstig gewond geraakt. Het ongeluk gebeurde rond acht uur 's avonds. Bij mij rees direct een aantal vragen. Een kind van twee hoort rond die tijd toch in bed te liggen? En wat doet zo'n uk alleen op een balkon?

Steeds meer mensen worden beroofd van hun smartphones. Ergens logisch. Ik begrijp namelijk niet dat iemand zo'n duur apparaat openlijk gebruikt. Het kan zo uit de handen gerist worden. Ik ga op straat ook niet met drie of vier biljetten van 50 euro staan wapperen. Want zo zien criminelen die smartphones.
Ik zie ze ook vaak in kontzakken zitten. In die zak een portemonnee of portefeuille doen wordt al decennia afgeraden, vanwege zakkenrollers. Maar ja, een smartphone is iets anders dan een portemonnee.

Een kunstenaar ruimt in zijn vrije tijd zwerfvuil op. Een presentator vraagt hem of ie soms last heeft van een bepaalde dwangneurose. Waarop de kunstenaar antwoordt : "Hadden alle mensen op de wereld daar maar last van...."

De plaatselijke voetbalvereniging Unicum wilde geen verlenging spelen. De finale om de Flevocup eindigde onbeslist (2-2) en dus was een verlenging nodig. Maar de oefenmeester vond het onverantwoord voor zijn spelers. De belasting voor de Unicum spelers zou te zwaar zijn om nog twee kwartier langer te blijven spelen.