woensdag 13 augustus 2014

Bagagewagentje groter maken

Robbie bij de verhoogde bak
Gedurende de eerste jaren van ons huwelijk hebben we met de tent gekampeerd. In eerste instantie gingen de spullen gewoon in de auto mee. Later, na de komst van de eerste zoon, schaften we een bagagewagentje aan. Een klein ding van 90 cm breed, 100 cm lang en 30 cm diep. Er zat ook een deksel op dat schuin naar beneden afliep (op de foto rechtop achter het fietsje). IK herinner me nog, dat ik het karretje opgehaald heb met een Opel Rekord stationwagen. Ik kon dat karretje er zo inschuiven.
Na de komst van zoon 2 was er iets meer ruimte nodig. Ik besloot het wagentje te vergroten.
Ik koos ervoor de bak twee keer zo groot te maken. Op de hoeken plaatste ik vier profielen van plm 60 cm. Die bevestigde ik met bouten en moeren. Om het laden niet te lastig te maken, besloot ik de verhoogde achterzijde demontabel te maken. Ik maakte stroken van elk 30 cm hoog en 100 cm lang, die ik voor de zijkanten gebruikte. De achterkant, een strook van 30 x 90, kon ik verticaal in profielen schuiven. Bovenop  laste ik van hoek naar hoek een metalen lijst. De ruimtes vulde ik op met watervast verlijmd multiplex stroken.
Met het origineel
Aan de achterkant was geen lijst tussen de beide achterste profielen. Anders kon het achterpaneel niet verwijderd worden t.b.v. het (uit)laden.
Het originele deksel werd weer geplaatst (scharnieren aan de voorzijde). Daarna heb ik de bak afgewerkt, zodat ie waterdicht was. Het reserve wiel verdween van de voorkant (op de dissel) naar links op de achterkant. Op die achterwand plaatste ik later ook een houder voor een jerrycan (water). Weer later heb ik een 'bermkeuken' gemaakt, die op de dissel geplaatst kon worden. De keuken was een kast met twee deuren, vier verstelbare pootjes en aan weerszijde uitklapbare bladen. In de kast
het verhoogde wagentje
zat al het keukengerei, een gasflesje en de 2 pits kookplaat.
Als finishing touch heb ik het geheel met een roller en kwast in een camouflage-achtig motief geschilderd. Van dat karretje hebben we heel veel plezier gehad.  De jongens ook, want die gebruikten hem vaak als hut. Dankzij de handige achterwand. Helaas heb ik heel weinig foto's van het bakkie.