woensdag 27 augustus 2014

Neergeschoten op schietbaan

In het Amerikaanse Arizona heeft een meisje van 9(!) jaar op een schietbaan een instructeur doodgeschoten.  Op zich al verbijsterend, maar als ik lees dat het kind met een Uzi pistoolmitrailleur vuurde word ik helemaal stil. Wat een stel idioten daar op die schietbaan! Niet alleen de idiote ouders van de trigger happy kid, maar ook die idiote instructeur. De laatste is heel zwaar gestraft voor z'n domme, in zeer hoge mate onverantwoordelijke daad. Nu die idiote ouders nog.
Volgens het nieuws had het kind het wapen niet onder controle toen ze met de terugslag te maken kreeg. Nee, hè hè, nogal logisch. Die instructeur had het wapen natuurlijk zelf vast moeten houden. Als voormalig plv groepscommandant moest ik met een aantal wapens uit de voeten kunnen. Onder hen ook de Uzi. Dus ik weet hoe zo'n krachtig wapen reageert.
Mensen, mensen, mensen, waar zit het verstand. Maar ja, het is wel in de USA, United States of Arms, waar het helaas geregeld voorkomt dat kinderen met vuurwapens 'spelen'. Er zijn zelfs gevallen waarin kinderen andere kinderen 'per ongeluk' doodschieten of verwonden. Maar er iets van leren, ho maar. Blijkbaar nooit van een waterpistool gehoord?
Hier in ons land maakt iemand kabaal omdat hij geen wapenvergunning krijgt, omdat hij weleens mot heeft gehad met een ex partner. Ik weet zeker dat het niet om een politieman of jager gaat. Me dunkt, de rest heeft geen vuurwapen nodig. Dus die zeurpiet ook niet.