vrijdag 22 augustus 2014

Sporten met Fenna

'Yeah, we gaan weer!'
Dagelijks doen Fenna en ik flink ons best om in conditie te blijven. We sporten samen heel wat af. Het begint 's morgens. Na een wandeling gedurende welke Fenna haar blaas en darmkanaal kan legen, gaan we naar een groot gazon. Daar gaan we aan onze conditie werken.
Ik neem altijd een werpstok met tennisbal mee. Daar is Fenna gek op : met een bal gooien. Ik stel me aan de rand van het gazon op. Beide voeten iets gespreid en stevig op de grond. Dan doe ik de bal in de werpstok en geef hem een flinke slinger. Zodra de bal met hoge snelheid door de lucht suist, komt Fenna in actie. Volgens mij doet ze over de 100 meter 3 seconden. Oef! Ze rent steevast de bal voorbij, omdat ze niet tijdig remt. Dan pakt ze de bal op en komt weer terug bij mij. Het spel herhaalt zich net zo lang, totdat Fenna bekaf is en in het gras ligt te hijgen met haar tong (inmiddels drie keer zo lang geworden) op de grond. Mijn conditie is aanzienlijk beter (sprak de AOW'er), want ik kan nog wel een paar uur doorgaan met gooien. Maar ja, ik ben wat slimmer dan Fenna. Als ik haar was zou ik zeggen : "Hé jôh, ga zelf die bal eens halen met je luie lijf!"
Het sportevenement wordt vaak tussen de middag herhaald. Weer of geen weer, dat maakt niet uit. Als het regent, zoals vanmiddag, dan sta ik onder een soort luifel en werp vanuit die droge positie de bal. En Fenna maar rennen in de nattigheid. Stoere meid hoor, die Fenna. Ja, het gaat de goede kant op met onze conditie. Toch?