zondag 31 augustus 2014

De Historic Grand Prix


Dankzij een lief gebaar van voormalig klasgenoot Pieneke, kregen wij de beschikking over een tweetal toegangskaarten voor de Historic Grand Prix in Zandvoort.
Het toeval wilde, dat een winkelketen een aantrekkelijk aanbod heeft met zeer goedkope Dagkaarten. Voor nog geen 15 euro kan men de hele dag kriskras met de trein door het land reizen. Voor dat geld is een retour Zandvoort bijna gratis.
We vertrokken zaterdagochtend vanuit Dronten. Fenna ging niet mee. Voor onze kleine meid hadden we oppas aangeboden gekregen.
Met de Sprinter reden we lekker ontspannen naar Amsterdam. Daar stapten we in een Intercity over richting Haarlem. In die trein viel het op dat we veel meer beenruimte hadden dan in de Sprinter, waar we met de knieën tegen elkaar zaten. Maar de Sprinter was weer aanzienlijk stiller, dan de Intercity.
In Haarlem stapten we weer over richting Zandvoort. Het station bevindt zich op loopafstand van zowel het strand als het circuit. Er stond een behoorlijke bries, maar het was droog. In Zandvoort aangekomen was het eerst koffietijd met een appelbeignet. Een waardebon behorend bij de NS kaartjes, hielden ook deze kosten laag. Daarna liepen we naar het circuit.

-wordt vervolgd-