vrijdag 23 februari 2024

Weer aan de slag

We zitten weer in het huisje. Rond 14.30 uur zijn we aangekomen. We moesten eerst nog de Koffietafel doen. Die was dit keer uitgebreid met soep en stokbrood. Dus duurde het wat langer. Ik heb de koffietijd (van 10.30 – 12.00 uur benut om alvast een en ander in te pakken en wat elektrisch gereedschap op te halen. Daarna ben ik aan de soep gegaan.
Dit lange weekend staat de buitenkant op het programma. Eerder deze week heb ik de rabatdelen gebracht (foto). Ze staan al in de grondverf. Ik ga de rotte delen vervangen voor nieuwe delen. Voor het gemak heb ik een afkortzaag meegenomen en een schuurmachine.
Om de rotte delen er tussenuit te halen gebruik ik een speciale zaag, een zgn Multitool. Om de nieuwe rabatdelen te kunnen plaatsen zal ik van de groef een randje aan de achterkant moet verwijderen. Ik steek de bovenkant in de groef en de onderkant druk ik dan gewoon tegen het rabat eronder. Het is van buitenaf niet te zien, dat ik de onderkant ‘ontgroefd’ heb. Het nieuwe stuk zet ik vast met wat lijmkit en koploze spijkers.
Om alvast wat warm te draaien ben ik vanmiddag begonnen met het monteren van een handgreep op een lade. Het was de enige lade zonder, want de greep lag in een kast.
Daarna heb ik de buitenverlichting aangesloten. De lamp hing er al, maar was groen uitgeslagen. Ik heb hem van de muur gehaald en schoongemaakt. Tot zelfs in de bol kwam ik fijn mos tegen. Ondanks dat doet de lamp het wel. De reeds aanwezige bedrading heb ik door de wand getrokken en vervolgens op de lamp aangesloten. Hij doet het weer!