vrijdag 23 februari 2024

Gewoon verslaafd

De zwarte hand heeft weer toegeslagen in de VN. Weer ging een zwarte hand omhoog om een veto uit te spreken over een staakt-het-vuren in Gaza.
Vaak praten het gebruikers van wiet goed door te zeggen, dat het niet verslavend zou zijn. Wie de reality series volgt hoort andere uitspraken. Vaak worden mensen niet tot een land toegelaten vanwege hun verslaving. Daaronder ook die aan wiet. In zo'n douane serie beweert een verslaafde best wel gedurende zijn vakantie zonder wiet te kunnen. Terwijl hij eerder toegaf het dagelijks nodig te hebben. Ik hoorde een verdachte die in het bezit was van wiet in zijn cel zeggen : "Ik zou op dit moment een moord doen voor een joint." Hij was zichtbaar ziek.
Ooit had ik een discussie over de invloed van games, waarin mensen doodgeschoten of -geslagen worden. Het gaat er mij om, dat men van porno stelt, dat het een verkeerd beeld geeft van seks. Dat was naar aanleiding van datgene wat jongelui over seks vertelden. Zij hadden hun beeld gevormd op basis van seksfilms. Zo zou ik me kunnen indenken, dat iemand doden of ernstig verwonden ook als normaal beschouwd wordt. Vanwege de bloederige games. Het is iets wat in recherchewerk in reality series soms ook naar voren komt. Iemand doden omdat je boos bent, vinden veel daders vrij normaal. Ze reageren daar ook totaal gevoelloos op. Alleen de gedachte al om iemand te doden, vind ik een absurde. Maar wellicht komt mijn visie ook voort vanwege mijn afkeer van fysiek geweld.
Ik kijk niet naar dergelijke films. Ook niet als er dieren gedood worden. Met de ouderwetse westerns had ik weinig op. Ook met de manier waarop in dat soort films met de paarden omgegaan werd.