maandag 12 februari 2024

Grondverf en kolere herrie

Vorige week zijn de rabatdelen voor het huisje bezorgd. De laatste keer toen we daar waren, heb ik de benodigde maten opgeschreven. Het betrof allemaal korte stukken van ongeveer zo'n 60 cm. Helaas ben ik dat papiertje kwijt. Of vergeten. 😅Stom, want ik wilde de informatie in mijn laptopje vastleggen. Maar ook dat ben ik dus vergeten. Het zij zo.
Vandaag heb ik de rabatdelen eerst maar door midden gezaagd. Ze zijn 4,80 meter lang en dat is onhandig. Ik wilde ze namelijk op twee schragen leggen, maar daarvoor vond ik ze veel te lang.  Ik heb de schragen op een creatieve manier wat breder gemaakt, zodat ik alle rabatdelen erop kon leggen om ze in de grondverf te tjetten. Een term die mijn pa vaak gebruikte als er iets geverfd moest worden. Hij schijnt in de scheepvaart vaak gebruikt te worden. Uiteraard heb ik de rabat vooraf eerst geschuurd en stofvrij gemaakt.
Toen ik met het laatste deel bezig was, begon iemand in de studio gitaar te spelen. Ik werd subiet weer teruggezet in de tijd. In de jaren 60, toen een broer op zijn elektrische gitaar bezig was. Hij speelde enkel solo's van psychedelische nummer. Mijn pa betitelde die muziek als kolere herrie. Velen deelde zijn mening, inclusief de buren. 😂 Gelukkig was ik net met het laatste rabat bezig.
Ik hou best wel van gitaarmuziek, maar dan wat rustiger. Zoals 'picking' en met name blues solo's.