maandag 12 februari 2024

Niet duwen, maar vragen

Kom je e soms ook tegen? Mensen die in de rij bij de kassa met hun winkelkar tegen je benen of kont aan duwen? En dan niet eens sorry zeggen. Nee, het gebeurt daarna nog een keer. Niet bij mij hoor. Ik hoef alleen maar zo'n doordouwer die blik te geven. Wat dat betreft heb ik mijn kleurtje dan wel mee. 😅
Vanmiddag was er ook zo'n iemand. Nota bene een oudere mevrouw. Geen dame, want die doet zoiets niet. Er was een wat lange rij bij de kassa. De andere kassa's waren gesloten. Er werd omgeroepen dat een tweede kassa geopend zou worden. De eerst volgende klant mocht, zich daar melden. Zodoende promoveerde ik van plaats zes in de rij naar plaats drie. En dat op de maandag. Toen ik achter mijn voorganger aan liep, voelde ik een kar in mijn zij geduwd worden. Toen ik omkeek, zag ik een oudere vrouw. Ze keek wat verveeld. Ik sloot verder aan en toen voelde ik weer die kar. Toen ik me weer omdraaide zei de vrouw : "Ik heb niets gekocht, ik wil er langs." Ik zei dat ze dat ook gewoon kan vragen. Ze bond in. Reden voor mij om ruimte te maken, zodat ze kon passeren.
De klant vooraan moest nog even wachten, want het hekje was gesloten. Wat denk je? Gaat dat oude mens ook tegen haar aan staan duwen met de lege kar. Er werd iets van gezegd. Ik zag dat de eerste klant naar het gesloten hekje wees, waar zij met haar kar voor stond te wachten.
Toen het hekje door de caissière opengemaakt werd, wilde de vrouw met haar kar die van de klant passeren. In dat nauwe pad! De klant duwde de opdringerige kar met die van haar weg. Naar achteren. Pas toe de eerste klant de kar voor de loopband had geparkeerd, kon de oude vrouw doorlopen. de klant voor mij schudde het hoofd. Tja, vragen staat vrij, maar dan moet je dat ook doen. Later zag ik de oude vrouw buiten staan. Ze had dus geen haast. En naar het toilet hoefde ze blijkbaar ook niet, want de grond was ter plekke droog. 😂
Het is als grap bedoeld, maar soms pakken grappen verkeerd uit. En dat alles om een filmpje te kunnen maken. Play stupid games, win stupid prizes.