maandag 26 februari 2024

Een goed begin

Vanmorgen zijn we weer verdergegaan met het klussen. Ik heb de laatste rabat verbruikt en wat hoeklatten geplaatst.
Alleen de achterkant moet nog aangepakt worden. Het is een lang en een paar korte stukken. Een kort stuk heb ik al vervangen.
Zoals bekend doe ik ook aan hergebruik. Zo heb ik een nog prima stuk van een oude hoeklat gebruikt om een rot deel te vervangen. Ik moest wel even creatief te werk gaan met de metaalzaag. De regenpijp zat in de weg. Gelukkig is de diameter van die pijp niet te groot, dus heb ik de zaag om de pijp aangebracht. Zo kon ik een stuk
van een rotte hoeklat ondanks de regenpijp alsnog verwijderen.
Om mooi recht te kunnen zagen in de rabat, gebruik ik een waterpasje. Daarmee teken ik de zaagsnede af.
Afgezien van de rabat aan de achterzijde, rest nog het schuren en opnieuw schilderen van de buitenkant. Maar daarvoor hebben we een paar dagen droog, mooi weer voor nodig.
Terwijl ik met de rabat en de hoeklatten bezig was, heeft Sonja wat snoeiwerk verricht. Ze heeft ook de oude rabatdelen met de afkortzaag klein gemaakt en in zakken gedaan. Opgeruimd staat netjes.
Kort na het middaguur vonden we beiden het welletjes. Het waait vrij hard hier en we kregen beiden last van koude benen. De vogeltjes waren blij met ons vertrek. Het was snel weer erg druk in de openlucht volière. Daar wordt overigens ook veel geruzied en en vochten. Sommige mezen komen schijnbaar enkel om anderen weg te jagen. Zelf eten ze dan niets van zo'n veroverde vetbol of pindanetje. Het zijn ware pestkoppen. Misschien zijn het mensen die gereïncarneerd zijn.
De dikke duif heeft z'n familie geïnformeerd. Het zijn er nu zes!
Het zijn gelukkig duiven zonder enkelbandje. 😅