woensdag 14 februari 2024

De griep

Het is weer eens zover, we zijn beiden geveld door de griep. Ik als laatste en ook met minder last. Het is bij mij zo, dat ik de longen uit mijn lijf hoest. Ook afgelopen nacht. Maar ik ben daarbij niet zo slap als een vaatdoek, zoals Son. We hebben dus slecht geslapen. 't Is weer eens wat anders.
Vanwege de opkomende griep heb ik gisteren al een bosje bloemen voor Valentijnsdag en Beterschap gekocht. Dat kwam dus mooi uit.
Het is wel wennen om de hele dag onder een dekentje op de bank te liggen of zitten. Maar het moet nu eenmaal om te kunnen herstellen. Vanmiddag komt er iemand aan de deur om mijn identiteit bevestigd te krijgen. Daar heeft een verzekeringsmaatschappij om gevraagd. Wat raar, want ze hebben mij BS nummer (zag ik), dus lijkt mij een check via de Belastingdienst logisch. Ik krijg al zo'n 10 jaar een pensioenuitkering van die instantie.
Ik wilde dat on line doen, maar ik liep vast, toen men plots over een smartphone, foto's van mijn id kaart en een QR-code begon te mauwen. Dus besloot ik om de bevestiging maar via een huisbezoek te doen. Maar ik kon niet terugkeren naar die keuze. In de geest van gekozen is gekozen. Omdat ik niet terug kon in die toepassing, heb ik maar even gebeld (met onze vaste telefoon) en een afspraak gemaakt.
Ik moet zeggen dat het bezoek aan de deur zo goed als waterdicht geregeld is. Inclusief een mug shot van de bezoeker en een wachtwoord.
Mij werd nadrukkelijk gezegd, dat meneer niet naar binnen zal komen. De controle wordt aan de deur gedaan en duurt nog geen 5 minuten. Dat wordt dus eerst een dikke jas aan en een das om. Een muts zal niet mogen denk ik, omwille van de gezichtsherkenning. Ik ben benieuwd, want ik ben vandaag mezelf niet. 😅