zaterdag 24 februari 2024

Op m'n gemak

Het feit dat ik ruim 30 jaar in de detachering gewerkt heb, geeft aan dat ik niet terugdeins voor veranderingen en het ontmoeten van nieuwe mensen. Tot op zekere hoogte vind ik verandering van omgeving en /of mensen dusdanig belangrijk, dat ik daar van tijd tot tijd behoefte aan heb.
Er zijn ook mensen die het lastig vinden om nieuwe contacten te legen. Maar soms verrast het mij. Voor mij klinkt het wat vreemd, wanneer een personeelsfunctionaris moeite heeft om nieuwe mensen aan te spreken. Tenminste, dat zei iemand met zo’n functie in een datingprogramma. Zo af en toe kom ik meer van dat soort situaties tegen. Zoals iemand die van beroep gastvrouw /receptioniste is en ook moeite heeft nieuwe mensen te ontmoeten en ermee in gesprek te gaan.
Als ik naar de Koffietafel ga, ga ik op een vrije stoel aan tafel zitten. Ik pak dan niet die stoel op om hem bij iemand neer te zetten die ik ken. In het algemeen maak ik gemakkelijk contact met anderen. De leeftijd maakt mij niet uit.
Al moet ik wel bekennen, dat ik me steeds vaker op mijn gemak voel bij mensen die met dezelfde normen en waarden opgevoed zijn. Dat zijn meestal leeftijdgenoten en/of mensen die ouder zijn dan ik.