zaterdag 4 maart 2023

Gemak dient deze mens

Ik ben allergisch voor het uitvinden van het wiel. Of wel : tijd verknoeien. Voor de verkoop van de kampeerbus hebben we eerst wat nuttige en/of kostbare dingen uit de Ducato verwijderd. Onder andere een wisser, die ik ooit verbeterd heb. Zeg maar Op z'n Japans. Die uitschuifbare wisser gebruik ik nu voor het ramen lappen. Ik heb geen trap meer nodig, dus minder gesjouw. De trap is weliswaar van aluminium en licht, maar ik heb ook al een emmer met water, spons, een zeem en een tweetal wissers nodig. Eén zonder en één uitschuifbare met spons.
In principe kan ik bij de ramen aan de voorzijde van ons stulpje gemakkelijk komen. Ik ga dan op de leuning van de bank staan. Ik ben niet zo zwaar, de bank is sterk (zelf gemaakt) en ik heb geen last van evenwichtsstoornissen. Wel andere stoornissen, maar die zijn menige lezer van dit blog al bekend. Wat dat betreft heb ik met veel mensen heel veel gemeen 😅.
Vanmorgen heb ik de Japanse wisser maar weer eens ingezet. Ik had geen zin om de huishoudtrap tevoorschijn te halen. Met zo'n handig ding is het ramen zemen nog leuker geworden.