vrijdag 31 maart 2023

Terug in de tijd

Als ik al die artikelen voorbij zie komen over energie besparen, verduurzamen enz., dan waan ik me weer in de jaren 50. Toen speelden dat soort zaken vanwege de armoe na de oorlog. Nog even en men haar ook weer op de pof inkopen doen voor de dagelijkse benodigdheden. Geen boekje van de kruidenier, maar een creditcard. Net zoals men het in Amerika al decennia doet, zal hier veel op de pof gaan. Wie had dat 70 jaar geleden gedacht? In die tijd werd veel met oude kranten geïsoleerd, om de stookkosten laag te houden. Nu doet men dat met modernere materialen.
Wat anders. Ik ben niet zo'n vlugge drinker. Als ik een glas fris bestel met ijsklontjes, dan duurt het even voordat ik ga drinken. Intussen smelt het ijs, maar mijn glas wordt er echt niet voller door. Bij de Mac weten ze daar alles van. Zo verdienen ze heel veel aan smeltend water zonder dat de beker overstroomt. Dus hoezo stijging van de zeespiegel vanwege een smeltende ijskap?
Nederland heeft een stikstof probleem bedacht. Het speelt vooral bij boeren met vee. Niet bij alle boeren, want de boer van de Oostvaardersplassen hield z'n natuurlijke omgeving gehaal vrij van stikstof. Tenminste dat wil die boer (de overheid) ons doen geloven. De minister die daarover gaat heeft ook een paar klassen overgeslagen. Het is tegenwoordig de opmaat om onzin uit te kramen en die als waarheid te betitelen. Dat deed men vroeger ook al hoor. Maar toen werden die mensen domoren genoemd. Tegenwoordig zijn het 'leiders' van een land, die mensen die wel intelligent zijn en nadenken wappies of complotdenkers noemen en hen graag buitenspel zet. Cancelen noemen ze dat. Ze beseffen niet dat de waarheid niet valt te cancelen.