vrijdag 31 maart 2023

Kernwapens in Europa

Wie via zoekmachines op zoek gaat naar kernwapens in Europa, zal diverse plaatsen vinden waar Amerika ze heeft opgeslagen. Volkel (Ned), Kleine Brogel (België), Buchel (Duitsland), Aviano en Ghedi-Torre (Italië) zijn bekende locaties en daarmee dus A-targets voor de vijand. Het is daarom huichelachtig om verontwaardigd te reageren, als Rusland in Belarus ook kernwapens gaat opslaan.
Het bezoek van de Chinese president aan Moskou wekt onrust in het Westen. De Amerikanen zijn als de dood, dat China en Rusland één militair en economisch pact gaan vormen. De banden tussen Rusland en Noord Korea worden ook aangehaald. Dat zal de hegemonie van de Yanks doen afbreken. Daar komt bij, dat steeds meer landen het Westen de rug toe en wenden zich tot Rusland en China. Daarbij laat men Taiwan als zelfstandige natie vallen. Afrika en Zuid Amerika zijn het westen beu en richten zich op Rusland en China.
Rusland claimt een barak met  naar schatting 10 westerse tanks te hebben vernietigd. Dat zou gebeurd zijn na een raketaanval. Eerder werd een aantal MRAP pantservoertuigen vernietigd.
Duitsland heeft te kampen met een tekort aan militair personeel. Steeds meer jonge Duitsers beëindigen hun contract vroegtijdig, terwijl de instroom blijft afnemen.
Amerika wil op korte termijn een staakt-het-vuren. Rusland vertrouwt het idee niet vanwege de eerdere schending van de Akkoorden van Minsk. Die bleken enkel tot doel te hebben gehad om Oekraïne militair sterker te laten worden. Amerika wil weer tijd winnen, zodat het Oekraïense leger zich weer kan herpakken. Maar veel Oekraïners beginnen de door Amerika gepushte oorlog zat te worden. Volgens een veiligheidsofficier zal Zelensky tijdig naar Israël vluchten. Zelf lijkt het mij sterk, dat een joodse staat een corrupte, verslaafde nazi-lover wil opvangen. Hoe dan ook, gevreesd wordt dat Zelensky door landgenoten opgepakt en geëxecuteerd zal worden, als de oorlog te lang gaat duren of een nederlaag dreigt. Het is in de MSM opvallend stil wat het nieuws uit Oekraïne betreft. Geen nieuws is in dit geval slecht nieuws voor de EU, Engeland en Amerika. Ik vind het geen probleem en ook logisch, dat Rusland eerder gedane afspraken met Oekraïne en het Westen, militair alsnog afdwingt.