woensdag 15 maart 2023

Weer een schutting -2-

Na de lunch ben ik verdergegaan met het vervangen van een schutting. Er staan daar 12 stuks schuttingdelen op mij te wachten. De tuin is diep. Vandaar. Na de lunch heb ik eerst met Fenna gewandeld. Daar kijkt zo'n beest erg naar uit, dus mag ik haar dat niet onthouden. Gevolg was dat ik pas na 14.15 uur weer richting het schuttingwerk ging.
Daar heb ik eerst weer een lange paal uit de grond getrokken met de hefboomtruc. Daarna kon ik een gat boren in de grond. Toen ging de nieuwe paal erin. De laatste 20 cm van de paal heb ik weer met de bovenkant van de kloofbijl erin geslagen. Ik sta daarvoor op een huishoudtrap. Omdat de grond daar zacht is, zakken de poten weg. Maar dat heeft wel tot gevolg, dat de trap stevig staat.

Met passen en meten heb ik toen het derde scherm erin geschroefd. Toen ik het tussenresultaat even van een afstandje bekeek, was ik zo tevreden dat ik besloot te stoppen. 😀Eerlijk gezegd was ik behoorlijk moe. Dat oude lijf kent niet meer zoveel kracht en energie. Al denkt mijn grijze hoofd vaak van wel. Het was wel lekker werken in de voorjaarszon. Toen ik de boel had opgeruimd, kon ik thuis moe, maar voldaan op de bank neerploffen. Ik had immers gedaan wat ik van plan was.
Het zwaarste deel is nu achter de rug. Vooral de oude tuinschermen zijn erg zwaar. Veel zwaarder dan de 'nieuwe'. Gelukkig waren de andere oude schermen al verwijderd na een zware storm vorig jaar. Er rest mij nog één oude paal verwijderen (foto). Daarna is het gaten maken met de grondboor, palen plaatsen en schermen monteren. Ik ben al blij als ik er dagelijks drie schermen kan plaatsen. Dan schiet het aardig op.