dinsdag 21 maart 2023

Genieten van de Matrix

Renault Nevada
Toen ik van Roosendaal via Drunen naar Dronten terugreed, genoot ik af en toe van de Matrix. Misschien werkte het zonnige weer en het ontbreken van verkeersdrukte  daaraan mee. Ik moest denken aan de eerste keer dat we in een Matrix reden. Dat was tijdens een proefrit in 2009 (even opgezocht 😀). Vergeleken met de Renault Nevada die we inruilden reed de Matrix niet alleen anders, maar ook als nieuw. De zit is hoger dan gewoonlijk, wat op zich door ons beiden als zeer prettig ervaren wordt. Niet alleen vanwege het zicht, maar ook vanwege het in- en
Hyundai Matrix
uitstappen. Daar werd ik onlangs aan herinnerd, toen ik in een BMW had plaatsgenomen. Ik zat erg laag bij de grond en het uitstappen maakte mij plots 20 jaar ouder. Maar dat kwam ook door de hoge stoep. Met bijna opgetrokken knieën uitstappen is voor deze opa nauwelijks mogelijk. Ik overwoog nog net niet om me uit die BMW te laten rollen 😂.
Zelf ben ik nooit een autofreak geweest. Ook geen motorfreak. Dus geen Ferrari of Porsche voor mij of een of andere dure motorfiets. Wel een auto / motorfiets die betrouwbaar en functioneel is en waaraan ik zelf wat onderhoud kan doen.  Een auto is voor ons nooit een statussymbool geweest, maar een vervoermiddel.