vrijdag 24 maart 2023

Motorvirus

Het motorvirus waarmee ik al sinds mijn 14 - 15 e jaar besmet ben geraakt, zit nog steeds in mijn lijf. Wat dat betreft is het net zoals mijn depressie : het verdwijnt nooit. Vanmorgen kreeg ik weer last van dat bijna 60 jaar oude virus.
Ik was op weg naar de loods. Dit keer in de Matrix, want er moest wat groot spul weggebracht worden. Toen ik op een rotonde terechtkwam (gepland hoor), reed ik plots achter een auto met een trailer. Op de trailer stond een motor met een glimmende tank met een Honda embleem. Op het achterspatbord was een blauwe kentekenplaat gemonteerd. Het toeval(?) wilde dat de combinatie ook op het
industrieterrein moest zijn. Ik ben er achteraan gegaan. Er zijn een paar motorzaken daar en zie bij de eerste de beste(?) werd de combinatie geparkeerd. Toen ik de Matrix achter hem parkeerde en uitstapte, vroeg de bestuurder mij of ie soms in de weg stond. Ik zei : "Helemaal niet. Ik kom uw fraaie Honda even bekijken." We maakten een praatje, waarin hij naar het waarom van mijn belangstelling vroeg. Hoewel meneer ook een grijze vacht op het hoofd had, was hij niet bekend met merken als Seeley en Metisse en Japauto. Hij vertelde dat hij de standaard uitvoering (Honda 750 K serie) wat gestript, gelakt en
hier en daar gewijzigd had. Het frame was dus ook nog van Honda. Het motorblok is nog standaard, maar wel heeft wel een complete revisie ondergaan.
Ik mocht wat foto's maken. Of meneer het zwarte lelijke luchtfilter nog gaat vervangen door K&N exemplaren, weet ik niet. Evenmin of ie het originele achterlicht en de enorme spiegels ook nog gaat aanpakken. Maar ach, smaken verschillen. Al met al een zeer fraaie fiets.