vrijdag 17 maart 2023

1965

Het jaar waarin mijn broer en ik het Mulo diploma behaalden. Dat was in de maand juli van dat jaar. Ik herinner me nog dat het als een afscheid voelde. Al was ik pas anderhalf jaar op die school. In december 1963 kwamen wij daar aan de Van Geerstraat op school. Het was een hereniging met veel van onze voormalige klasgenoten van de Herv. school aan de Kastanjelaan in Leiderdorp, die wij in 1960 verlieten toen wij voor de duur van drie jaar naar Curaçao vertrokken. Zoals vaker het geval is bij herenigingen, leek het alsof we nooit weggeweest waren. Het was weer als vanouds.
Mijn broer ging na het examen werken, in afwachting van zijn oproep voor militaire dienst. Ik ging naar een andere school, het Chr. Lyceum in de Kagerstraat in Leiden. Daar zou ik nog een aantal jaren mijn tijd doorbrengen.
Ik weet nog dat we na het examen met een aantal klasgenoten een paar keer naar het zwembad De Does geweest zijn. Ik (16) zie ons daar nog zo nagenieten. Maar dat was het dan. Dit nummer vond ik in die tijd erg toepasselijk op een aantal vriendschappen die in die tijd speelden. Opeens was alles voorbij. Iedereen ging z'n eigen weg. Alsof er niets geweest is.