woensdag 22 maart 2023

Drinken en afval

Als Fenna en ik terugkeren van een wandeling, gaat ze als eerste thuis, op het erfje haar achterste zitten schoonlikken. Als we daarna naar binnen gaan, wil ze water drinken. Desnoods regenwater. Dat lijkt mij logisch, want wie wil er nu met zo'n nare nasmaak in z'n mond blijven rondlopen?😂
Zelf geef ik de voorkeur aan de cebok en kraanwater. Dat spul (kraanwater dus) smaakt mij na al die jaren nog steeds het beste. 's Morgens begin ik steevast met een glas lauw kraanwater. Lauw, vanwege mijn maag. Gedurende de rest van de dag is het gewoon koud water uit de kraan. Het laatste glas water drink ik rond half tien 's avonds. Mijn moeder heeft mij geleerd zuinig te zijn met drinkwater. Dus niet de kraan laten lopen als ik mijn tanden poets. Niet de kraan volop opendraaien als ik mijn handen was en niet te lang douchen. Zelfs als ik het vandaag de dag toch zou doen, hoor ik mijn moede roepen : "Doe die kraan dicht!" Hetzelfde wat elektriciteit en gas betreft, hoor.
Wat anders. Zoals bekend fietsen wij veel. Zeker in en rond Dronten. Erg milieuvriendelijk, dat wel. Maar als we naar de Milieustraat willen, moeten we de auto gebruiken. Vanwege de weegbrug daar. Alles wat binnenkomt moet gewogen worden. Maar dat lukt niet wanneer we met een fiets of lopend daar aankomen. Het betreft dan afval dat gratis afgeleverd mag worden, zoals klein chemisch afval,
piepschuim, papier / karton, zakken met pmd enz. Dat spul weeg zo goed als niets en mag gratis afgegeven worden. Het is wel vreemd, dat wij per se in een auto naar een Milieustraat moeten. Dat is net zoals al die quasi bezorgde regeringsvertegenwoordigers, die allemaal met hun eigen vliegtuig naar een congres over het klimaat gaan. Om vervolgens daar het eens te zijn dat wij ('hullie') beter niet meer gaan vliegen.
De Milieustraat is onlangs uitgebreid (foto) Zouden ze dit keer rekening gehouden hebben met milieuvriendelijke inwoners, de gebruikers van hun systeem?? Er staat wel een aantal ondergrondse containers buiten het terrein. Maar die zijn bedoeld voor restafval en zijn enkel met een pas toegankelijk.