dinsdag 21 maart 2023

Zoeken, zoeken, zoeken

Hoewel inmiddels is komen vast te staan, dat Amerika de Nord Stream leidingen heeft vernield, blijft men zoeken naar een 'ander verhaal'. Toen Amerika naar Oekraïne wees, werd Zelensky boos. Hij ontkende ten stelligste en was bang, dat Rusland wraak zou nemen. Nu heeft men het over een zeiljacht met een paar mannen uit Oekraïne aan boord. De uitspraak van Joe Biden moet natuurlijk even onderbouwd gaan worden. Straks verschijnen ook satellietbeelden van het jacht en heeft Bellingcat toevallig telefoongesprekken van de Oekraïners afgeluisterd. De Amerikaanse kenmerken en aanduidingen van de gevonden bewijzen op de plaats delict, worden veranderd in Russische. En zo klopt het weer allemaal.
Toen steeds duidelijker werd, dat het covid-19 virus uit het lab in Wuhan ontsnapt was, kwamen ook andere verhalen los. Van vleermuizen tot honden. Dat in september 2019 laboratorium mensen in het lokaal ziekenhuis werden opgenomen met covid-19, staat nog steeds overeind. Net zoals de Amerikaanse betrokkenheid bij de ontwikkeling van het virus. Niet alleen financieel, ook door de aanwezigheid van Amerikaanse chemici. Vandaar dat het WHO onderzoeksteam de toegang tot het lab ontzegd werd. De WHO legde zich wel heel erg gemakkelijk bij dat verbod neer. Geen sancties of zo. Maar men blijft zoeken, zoeken en zoeken naar een plausibele verklaring. Een verklaring die de waarheid moet verhullen. Onlangs is een wet aangenomen, die de inlichtingendiensten van Amerika dwingt informatie rond de herkomst van het covid-19 vrij te geven.
Afgelopen week hoorde ik een Amerikaans politicus beweren, dat Rusland al langere tijd expansiepolitiek bedrijft. Op de vraag welke landen / gebieden er sinds 1990 door Rusland veroverd zijn, kwam geen antwoord. Ook niet op de vraag welke landen er door de NAVO 'veroverd' zijn. De politicus liet duidelijk merken dat zijn visie die van een schaap is. Zulke kritische journalisten / presentatoren hebben we hier niet. Tenminste, niet in de reguliere media.
Het westerse nieuws meldt een succesje voor Oekraïne; 'het vernietigen van kruisraketten'. Zo'n berichtje is hard nodig, want hoe wil men anders de steun aan dat corrupte land in die hopeloze situatie blijven onderbouwen?
Afgelopen week hebben bijna 600 Oekraïense militairen het leven verloren. Volgens de Asia Times zijn de meeste door het Westen opgeleide militairen al gesneuveld. Op Snake Island hebben ruim 80 Oekraïense militairen zich overgegeven. Oekraïense militairen die via het water vluchten, worden door hun eigen collega's beschoten. In het Oekraïens leger gaan steeds meer kritische geluiden op jegens het beleid van Zelensky.
Rusland heeft een transport van Amerikaans legervoertuigen aangevallen en, naar zeggen, vernietigd. Rusland maakt ook gewag van verliezen, maar geven daarover geen details.
De zogenaamde geheime bezoeken van westerse politici aan Kiev, wordt in de meeste gevallen vooraf gemeld bij de Russen. Op die dagen blijven Kiev en omgeving gevrijwaard van raketaanvallen. Het was daarom erg opvallend, dat toen Joe Biden naar buitenkwam, plots sirenes loeiden. Het was die week voor het eerst en op het juiste moment. Volgens de Nazi burgemeester van Kiev is zijn stad militair omsingeld. Dat maakt evacuaties haast onmogelijk.
Poetin benadrukte nogmaals, die hij niet van plan is Oekraïne te veroveren. Hij werkt aan denazificatie en demilitarisering van Oekraïne. Met het laatste wordt bedoeld een neutrale zone voor de Russische deur.
Rusland zal de geëvacueerde kinderen en volwassenen terugsturen, zodra de situatie in hun woongebieden weer veilig is. Evacuaties gebeurden ook in februari 2022, voordat de Speciale Operatie van start ging. Dergelijke 'ontvoeringen' lijken mij beter dan burgers te bombarderen en te beschieten, zoals Kiev dat tussen 2014 en 2022 deed en nog steeds doet in de Donbass.