maandag 20 maart 2023

Schutting bijna af

Vanmorgen hebben wij, Sonja en ik, de schutting in een tuin van een bewoonster afgemaakt. Ik was gekomen tot het verwijderen en vervangen van drie oude schutting delen. Toen kreeg ik een azobé paal op mijn hoofd. De man met de hamer ken ik, die met een paal tot dan niet. Het werk heeft zodoende drie dagen stilgelegen.
Samen hebben we de overige palen en schuttingdelen geplaatst. We vinden het erg leuk om samen te klussen. Tussentijds hebben we nog koffiepauze gehouden. Maar tegen 13.00 uur was het laatste schuttingdeel geplaatst. Rest nog een stukje van 30 cm breed. Daarna kan ik overgaan tot het afwerken. Hier en daar nog een paar schroeven erbij, want die waren op. Het laatste stukje bereid ik thuis voor. Dat wordt een zeer smal paneel van 180 x 30 cm. Ik maak dat van een restant van een schuttingdeel, dat iets breder is.

Ik ga ook nog een paar palen afkorten, zodat ze allemaal dezelfde lengte krijgen. Sommige palen waren flink langer (3,20 meter) en ik kreeg ze niet over de gehele resterende lengte de grond in. Het is een zware, zuigende kleigrond. Maar een reciprozaag biedt straks uitkomst. Ik ga ook nog bij een aantal palen de grond aanvullen en aanstampen. We hebben met de grondboor gewerkt en de laatste 30 cm de palen de grond ingeslagen. Dat deed ik met de kop van een zware kloofbijl.
We hebben gelijk voor die mevrouw de tuin wat gefatsoeneerd. Het staat allemaal nu stukken fraaier dan voorheen. We zijn keurig op tijd gestopt met het werk. Het begon namelijk zachtjes te regenen. Sonja wilde vanmiddag vrij zijn, om iemand anders te helpen. Ik vond het oké, ook al had ze geeneens een verlofbriefje ingediend. 😂 Ze heeft immers meer dan haar best gedaan.