donderdag 16 maart 2023

Van het Oostfront

Steeds meer beginnen landen zich af te keren van de Amerikaanse heerschappij op de wereldmarkt van de olie. Rusland vaart er wel bij. De OPEC landen hebben Amerika opzij geschoven ten faveure van Rusland. De Amerikaanse drones boven de Zwarte Zee zijn Rusland een doorn in het militair oog. Ze worden daarom door de Russische luchtmacht neergehaald.
China is in het gat gesprongen dat ontstond op de Russische markt na de sancties van het Westen. Het gaat om auto's, telefoons, kleding, schoonmaakmiddelen en voedsel. Om die reden heeft de Russische burger relatief weinig last van de sancties. Het is duidelijk dat het Westen zichzelf uit de markt geprijsd heeft met de sancties.
De aanvallen van het Oekraïense leger op o.a. de Krim en de oostelijke Donbass frontlijn zijn afgeslagen. Aldus Russische berichten. Terugtrekkende Oekraïense eenheden worden zwaar gebombardeerd door de Russen. Al zijn de verliezen aan beide zijden hoog. De bekende journalist Seymour Hersh zegt, dat in Amerikaanse militaire kringen stemmen opgaan als zou Amerika troepen sturen naar Oekraïne als Rusland de oorlog wint. Volgens Hersh zou dat een zeer dom plan zijn. Menig Amerikaan vraagt zich af, wie er voor een corrupt land als Oekraïne en/of komediant Zelensky zou willen sterven. Stupid games give stupid prizes.