vrijdag 17 maart 2023

Net Hitler

Er wordt in de Westerse landen bar weinig geschreven en verteld over de nazi kant van Oekraïne. Ik herinner me nog hoe de voormalige bokskampioen Klitschko (nu burgemeester van Kiev) voor zijn verkiezing stond te brallen voor een uitzinnige menigte. Hitler zou trots op hem zijn. Hij spuwde antisemitische leuzen, deed racistische uitlatingen en sprak zijn haat uit tegen een aantal westerse landen  waaronder Duitsland.
Zijn racistische toespraken en de dagelijkse terreur tegen 'niet-Europeanen' van Afrikaanse, Zuid-Amerikaanse en Aziatische afkomst zijn ook de reden, waarom landen Oekraïne niet steunen. Overigens keerde Oekraïners zich ook tegen de bevolking die vanwege de grenswijzingen niet als echte Oekraïners beschouwd worden. Hen werd verboden de eigen taal te spreken en worden ongelijk behandeld. Over het leger (Azov detachement) is al genoeg gezegd.
Voor met name Afrika is de oorlog het sein geworden, om de westerse invloed aan te pakken. Recent is Israël de deur gewezen. Westerse landen hebben enkel het continent geplunderd en doen dat nog steeds. De bevolking is er nooit beter van geworden. Er is steeds meer handel met China en Rusland.
De toespraken / uitspraken van de burgemeester van Kiev zijn niet met westerse, pro-Oekraïense zoekmachines terug te vinden. Wel op Tik Tok.