donderdag 16 maart 2023

Staande gehouden?

Staande gehouden worden is niet altijd leuk. De eerste keer dat zoiets mij overkwam, was omdat ik op de motorfiets een lange rij voor een verkeerslicht wachtende auto's had ingehaald en me vooraan nestelde. Dat deed ik overigens alleen als er sprake was van echt een zeer lange rij. Niet als er maar 8 auto's staan. Om mijn tijdwinst te compenseren, moest ik aan de kant om mijn rij- en kentekenbewijs te tonen. Daarna mocht ik weer, nadat de laatste auto gepasseerd was, mijn weg vervolgen. Een andere keer was ik door een rood licht gereden. Ik reed toen achter een streekbus aan en men had de lichten die dag met een veel kortere interval afgesteld.
Ik ben ook een paar keer in de auto staande gehouden. O.a. vanwege een verkeerde inhaalmanoeuvre. Voor het foutief inhalen kreeg ik een bon. In de overige gevallen bleef het bij een waarschuwing. Ik ben altijd erg vriendelijk en rustig gebleven. Dat scheelt ook wel hoor. Dus niet op de introductie van :

"Goedemorgen, mijn naam is Jansen, Verkeerspolitie Zuid Holland. Weet u waarom ik hier sta?" reageren met  "Laat mij raden. Omdat u met veel moeite een Mavo diploma heeft gehaald?"

Dat klinkt lollig, maar het is ook bijna smeken om een prent.