vrijdag 31 maart 2023

Achter de schermen

 Als men zou vragen wat mijn rol tegenwoordig is, dan zeg ik dat ik geregeld achter de schermen bezig ben. Dan doe ik meestal huishoudelijk werk of pas ik op Fenna. We willen per se dat Fenna dagelijks op tijd uitgelaten wordt. Dat achter de schermen heeft ook te maken met mijn beperkingen. Daarom help ik liever wel bij het voorbereiden van de koffietafel, dan dat ik eraan deelneem. Al gebeurt het laatste ook heel sporadisch. Het is mij te druk in een relatief kleine ruimte. Toch wil ik geregeld over drempels kunnen blijven stappen. Het leven gaat door en is zoals het is. Compleet met leuke en droevige situaties.
Toen ik vorige week op bezoek ging bij niet eerder ontmoete familieleden van mijn vaderskant, was dat voor mij een hele onderneming. Tot aan het station van Weesp ging het vrij goed. Ook omdat de TomTom mij niet in de steek liet.
Maar het ritje vanaf het station naar het verzorgingstehuis viel mij zwaar. Het regen geregeld vrij hard en mijn TomTom was vanwege nieuwbouw en nieuwe wegen de weg kwijt. Dat leverde extra spanningen op. Het verblijf in het tehuis gebeurde weliswaar in een aparte kamer, maar was toch benauwend; nieuwe mensen in een kleine mij onbekende omgeving. Ik was na die dag dan ook bekaf. Maar toch kijk ik er met plezier op terug. Al was dat wel na een goede nachtrust.
Mijn TomTom is over het algemeen nog vrij up to date. Helaas kan ie niet meer bijgewerkt worden met de nieuwste veranderingen. Ik kwam vanwege de spanningen niet eens op het idee om mijn telefoon eens te gaan gebruiken. Dan had ik met Google Maps misschien het adres veel eerder gevonden.
Achteraf bleek ik de polderweg twee keer gepasseerd te zijn. Het kan zijn dat ik toen niet rechtsaf gestuurd werd, omdat die bocht nog erger dan die van een haarspeld was. Ik werd rechtdoor gestuurd en moest opeens omdraaien. Dat vond ik raar. Maar achteraf bleek, dat vanaf diezelfde weg linksaf slaan wel mogelijk was. Nou ja, weer wat geleerd. Het betrof overigens een nieuwbouw complex tussen boerderijen in. Ik dacht dat het bij de overige nieuwbouw verderop was.