maandag 27 maart 2023

Afscheid van de democratie

Ook in Israël wil men afscheid nemen van de democratie. De corrupte Netanyahu probeert de rechtsstaat af te breken door meer macht aan de volksvertegenwoordiging te geven. Als een meerderheid voor een voorstel stemt, dat in strijd is met de (grond)wet, dan wordt die wet ondergeschikt gesteld. Of wel : met een politieke meerderheid, kan de corrupte Netanyahu wetteloos regeren en veel naar zijn hand zetten. De minister van Oorlog (zo noem ik het maar) van Israël is ontslagen. Hij haalde he tin zijn hoofd om het oneens te zijn met Netanyahu's politiek. Ook daar doet de cancel cultuur opgang. Befehl ist Befehl!
Inmiddels is gebleken, dat Twitter al langere tijd in handen was van de FBI die op zijn beurt werd aangestuurd door de politiek. De FBI is zodoende een politiek instrument geworden, iets waar menig FBI lid niet mee uit de voeten kon. Zij vinden dat zij gekozen hebben voor een instantie, die ten dienste staat voor de burgers. En dus niet op burgers jaagt vanwege hun politieke mening.
Interessant is hoe de EU reageert jegens soortgelijke acties in Polen. Terwijl ook de EU nationale wetten opzij schuift. Zou dat komen omdat er een Duitse daar de leiding heeft. Want ook voor de EU geldt : Befehl ist Befehl! En Rutte c.s. klakken dan met de hakken. Want ook hij heeft geregeld onze grondwet geschonden. En men vindt het allemaal oké. Erger : als dit in nieuwe EU lidstaten en/of niet-westerse landen gebeurt, gaat men protesteren. Erg selectief dus.
Gisteren zag ik in een aflevering van Langs de nieuwe zijderoute weer een staaltje van links extremisme. Verslaggever Jelle Brandt Corstius weigerde de visie van een jongeman te respecteren. De naar Kazachstan gevluchte Rus zei dat hij wel Poetin steunde, maar niet dood wilde als militair. Reden voor Jelle om de jongeman voor schizofreen uit te maken. Iets wat natuurlijk erg veel over meneer Brandt Corstius zelf zegt ; een extreem linkse man. Zelf vind ik het juist erg interessant te horen hoe anderen in het leven staan. Democratie en vrede hebben als basis elkaar respecteren. Daar heeft ook Brandt Corstius dus niets mee.