zaterdag 18 maart 2023

Van het Oostfront

De Mig-29 jachtvliegtuigen die Polen en Slowakije bestemd voor Oekraïne vormen volgens het Russisch leger geen gevaar. Een militair deskundige zei laconiek, dat deze toestellen nog geen uur zouden vliegen voordat ze neergehaald zullen worden. Ze zijn eerder een zoethoudertje vanwege Zelensky's aanhoudende gezeur om meer wapens. Joe Biden overweegt (sterk verouderde!) spionage vliegtuigen te sturen. Of het allemaal zin heeft? Het Oekraïens leger heeft een enorm tekort aan personeel. Om die reden worden nu ook vrouwen opgeroepen en naar het front gestuurd. Het aantal ongeoefende Oekraïense militairen groeit gestaag.
In Rusland lacht men om het arrestatieverzoek rond Poetin om hem voor het ICC te slepen. Poetin ziet er geen bezwaar in als hij maar vergezeld wordt van westerse 'misdadigers', waaronder veel Amerikaanse presidenten, Tony Blair (Irak) en Netanyahu. Zelf zou ik Rutte, De Jonge en Hoekstra daar ook graag aan willen toevoegen vanwege het coronabeleid (laat ingrijpen, discriminatie en oversterfte), de Groningers en de Toeslagenaffaire (ook kinderen ontvoerd).
De strijd om Bakhmut woedt nog voort, al maken de Russen vorderingen en trekken Oekraïense legereenheden zich steeds meer terug. Rusland zal er alles aan doen om te voorkomen, dat de westerse militaire steun (voertuigen / tanks) het oostfront zal bereiken.
Naar zeggen (Aziatische nieuwsbronnen) zijn Israëlische bommenwerpers naar Amerika (Nevada) gevlogen. Ze oefenen voor een aanval op Iran. De vliegafstand van Israël naar Iran komt overeen met die naar Amerika. In de lucht werd ook het bijtanken geoefend. Vanwege de bijna-burgeroorlog situatie in Israël, zal een aanval op Iran de aandacht voor de interne problemen verleggen.
Namens de Aziatische landen zullen Australië en de Filipijnen militair op een eventuele aanval van China op Taiwan reageren. Ook de aanleg van een Chinees eiland in de Zuid-Chinese Zee zal daarbij betrokken worden. De hele situatie staat uiteraard onder de regie van de VS. Amerika zelf doet er van alles aan om de oorlog in Oekraïne te laten escaleren tot een Wereldoorlog. Amerika heeft zich vorig jaar al nucleair voorbereid, met gevolg dat ook Rusland heeft gereageerd met eigen voorbereidingen. Die komen dus niet zomaar uit de lucht vallen, al wekken westerse media wel die indruk. Joe Biden zoekt nog naar een excuus voor een startsein. Hierbij wordt constant geroepen als zou Poetin Europa willen veroveren. Bull shit natuurlijk. Rusland wil een bufferzone, meer niet. Een zone zoals ooit beloofd en niet nagekomen is door de NAVO.