donderdag 16 maart 2023

Ledigheid

Vanmorgen had ik last van wat ledigheid. Om te voorkomen dat die het oorkussen van de duivel zou kunnen worden, ben ik naar de loods gegaan. Niet wetende wat me daar te wachten zou staan, ben ik geheel bij wijze van uitzondering met de auto gegaan. Want misschien moest ik afval wegbrengen.
Een maal in de loods aangekomen viel het mee. Ik heb een doos van een cv ketel in elkaar gezet en de onderkant verstevigd met tape. Daarna ben ik het overige karton kleiner gaan snijden en heb dat in de doos gedaan. Ja, ja, ook dat doen we netjes. Geen geprop en gestamp, gewoon wat kleiner maken zodat met netjes in de doos past.
Daarna heb ik wat metaal gescheiden. Er lagen veel cv buizen met koppelingen. Die heb ik allemaal verwijderd, zodat de buizen die op de grond lagen opgeruimd konden worden. Voor de oud ijzer boer. De koppelingen natuurlijk niet. Daarna heb ik de koperen buizen van de grove koppelingen ontdaan. Zoals kranen, verdeelstukken en ventielen. Die verdwenen ook in de 'messing-bak'. Het koper ging in een andere bak. Er liggen nu wat korte koperen pijpen met koppelingsringen eraan. Die moeten nog gescheiden worden.