woensdag 29 maart 2023

Een goed begin

Vanmorgen heb ik de klus van de erfafscheiding afgerond. Kapjes op de palen en het plaatsje aangeveegd. Gisteren, vlak voor het avondeten, heb ik toch maar de drie grindtegels van openingen voorzien. Een buurtbewoner bood mij een paar speciale schijven aan voor op de slijptol. Ik heb er uiteindelijk maar één gebruikt. Zo'n schijf met diamanten snijvlak deed z'n werk uitstekend. Ze kwamen bij de Lidl vandaan. Maar wat een stof!! Ik zag mijn zwarte werkjas in een mum van tijd grijs worden. Hoewel het mij lukte de openingen te maken zonder de tegels te breken, ging het bij één tegel toch fout. Dat gebeurde tijdens het leggen. Van die tegel was de opening ongeveer 10 cm van de rand af. Het resterende deel brak alsnog af, toen ik de tegel op z'n plek plaatste. Nee, ik was niet met een hamer aan het slaan. Er zal door het slijpen en lostikken al een barst ontstaan zijn. Dankzij wat zand zie je er nu geen barst van. De bewoonster bedankt mij vriendelijk. Ze vroeg nog wel beleefd : "Wat krijg je van mij?" Maar ik had de beide klussen gratis aangeboden. Dus hoef ik niets te krijgen. Het was immers een win-win situatie : zij twee schuttingen, ik blij dat ik weer iemand heb kunnen helpen.
Na die afronding ben ik nog een ronde zwerfvuil gaan opruimen. Het was weer eens nodig. Daarna ben ik het schuurtje ingedoken om al mijn gereedschap van stof te ontdoen en op te ruimen. Dat had ik gisteravond mooi laten liggen, want ik was moe. Het is al weer erg lang geleden dat ik grindtegels van 40 x 60 getild heb. Wat een gewicht!! Of beter : wat ben ik slap geworden, want die tegels wegen nog steeds hetzelfde.😀
Na de koffie ben ik nog even het dorp in gegaan. Om een paar panharingen / bakbokkingen te kopen. Die heb ik wel verdiend. Vind ik.