maandag 27 maart 2023

Tegengas

Rusland gaat in Belarus op verzoek strategische atoomwapens installeren. Gevolg is dat de EU op z'n achterste poten gaat staan en direct over sancties begint. Ja, daar gaan we weer. Wij, inwoners van de EU, worden nog meer door de EU gepakt.
Wat die atoomwapens betreft : de NAVO heeft in de lidstaten rond Rusland geen verdedigings-, maar aanvalswapens geïnstalleerd. Dus waarom zou Rusland dat als reactie daarop niet mogen? Ik vind het een logische stap. De strategie van Amerika met behulp van de NAVO leidt tot een wapenwedloop en heeft een serieuze oorlogsdreiging in zich.
Dat de NAVO al stiekem vertegenwoordigd is in de oorlog in Oekraïne blijkt uit gelekte berichten. Nabestaanden van NAVO officieren vertellen over het verlies van hun dierbaren. Men zegt dat het vooral gaat om militaire stafleden die het Oekraïense leger adviseren. De omgekomen officieren bevinden zich in een speciale bunker, die door een raketaanval vernietigd is. Zoals verwacht hebben Russische aanvallen een aantal transporten met westers wapentuig in Oekraïne verhinderd.
Door de Amerikaanse politiek zijn niet alleen grootmachten als Rusland en China naar elkaar gedreven. Ook andere anti-Amerika / -westerse landen gaan diplomatieke betrekkingen met elkaar aan. Steeds meer landen trekken de erkenning van Taiwan als zelfstandige staat in en steunen zodoende China.
De VN gaat vandaag over een Russische ontwerpresolutie over een onderzoek naar de sabotage van Nord Stream 1 en 2 stemmen. Ik weet welke landen tegen zullen stemmen. Dat zij niet alleen de schuldigen, maar ook hun vriendjes, de laffe meelopers.