zondag 19 februari 2023

Zij wel, wij niet

Amerika, het land dat zichzelf onttrekt aan het Tribunaal in Den Haag, sleept nu Rusland voor het Tribunaal. Het zal wel weer zo zijn, dat een Amerikaanse (!) klacht (niet van Oekraïne dus, want die doen hetzelfde als Rusland) geaccepteerd en Rusland veroordeeld zal worden. Het zal wel weer zo'n MH17 aanpak worden. Wel of geen erkenning van het Tribunaal maakt immers niets uit. Amerika heeft zelfs een wet aangenomen, die het land een vrijbrief geeft om landen die Amerikaanse militairen voor het Tribunaal dagen te mogen binnenvallen. Terwijl iedereen weet dat Amerika in diverse landen ernstige misdrijven tegen de menselijkheid begaan heeft. Van de Amerikaanse moordmachine zijn zelfs in totaal miljoenen mensen het slachtoffer geworden.
Onafhankelijke media hebben vaker melding gemaakt van wreedheden van Oekraïense militairen. Recent in een gebied dat door het Oekraïens leger opgegeven is, nog zijn gebouwen aangetroffen waar in kelders lijken aangetroffen zijn van burgers. Helaas wordt ook Amnesty de mond gesnoerd. Amnesty laat zich dat erg gemakkelijk doen. Vorig jaar meldde de organisatie nog over wreedheden begaan door het Oekraïense leger.
Afgelopen week heeft Israël weer in Syrië burgerslachtoffers gemaakt middels raketbeschietingen. Ook Israël is gevrijwaard van sancties. Net zoals onze dames en heren politici.