woensdag 8 februari 2023

Solidair?

Grappig wanneer dat woord / gedrag weer opduikt. Vanwege de aardbevingen in Turkije en Syrië gaan mensen zich solidair gedragen. Ze doen dat door de verwarming nog lager te zetten ('slachtoffers zitten ook in de kou'), geen kebab of Turkse pizza te eten ('die mensen lijden immers ook honger') of anderszins. Nee, ze gaan niet buiten onder een berg puin liggen liggen jammeren. Ik weet ook niet wat het effect is van hun acties op de slachtoffers. Misschien denken zij : "Aan die gekke westerlingen hebben we echt helemaal niets!"  Of moeten zij relativeren door te denken : "Ach het valt best mee hier onder het puin Of als dakloze), want ik ben niet de enige."
Ik heb trouwens nog nooit gehoord van enige vorm van hulp aan ons landje. Er zijn hier veel daklozen, armen, hongerenden en zieken. Ik kan me niet herinneren dat Turkije, Syrië of welk ander land dan ook ons daarom geholpen heeft. Zelfs niet om die meer dan 1.000 ontvoerde kinderen terug te halen bij Wopke Hoekstra.
Eerst bommen op Syrië gooien en de mensen daar aan hun lot overlaten en nu plots begaan zijn met hun lot? Wat een politiek!